ДФК “Шампиони” е създаден с цел да обучава и развива футболните умения на деца от 4 до 12 годишна възраст. Ние залагаме преди всичко на професионалната работа с подрастващите, където правилната методика и забавлението са основни елементи за подготовка и развитие на малките шампиони.

Повишаване на физическата култура на децата е една от целите, към които ДФК “Шампиони” се стреми и смята, че е от първостепенна важност в днешния свят на компютърни игри. За да може децата Ви да растат здрави, енергични и щастливи, спортът се явява като средство, където те могат да изразят своята индивидуалност и характер. Системните занимания по футбол развиват не само физиката, но и характера на децата, изграждайки у тях качества като отговорност, работа в екип, дисциплина, воля и др.

Детското съзнание винаги се стреми към създаване на герои , на които да се възхищава и  подражава. Нашата цел, като социално отговорен клуб, е да представим на своите възпитаници футбола като спорт, където могат да открият себе си и да им помогнем да изградят и развият качествата присъщи на техните  герои. Честите срещи с настоящи и бивши футболни деятели, които ще разкажат интересни факти и истории , ще помогне на децата да разберат повече за футбола от една по-различна гледна точка.

ДФК “Шампиони” си е поставил за цел да развие техническите и тактическите умения на децата, като по този начин ги подготви за следващото ниво във футболното им обучение, а именно школите на професионалните отбори. Чрез комплексна методика от забавни упражнения и тренировки, малките шампиони ще бъдат подготвени и ще изпъкнат пред всички останали в следващия етап от футболната им кариера.

 

Екип

Треньори

Петър Кръстев 
Магистър – Human Resource Development от University of Manchester

FA Licenced football coach – Level 2

Лиценз за треньор по футбол от БТШФ – UEFA B

“Спартак Варна” – ст.възраст
футзал – ФК “Феличе”

 

Марин Петров

Бивш съзтезател на ФК Спартак – Варна; ПФК “Литекс” (Ловеч); Черноморец (Бургас) и Локомотив (Пловдив)

Шампион и носител на купата на България с ПФК Литекс – Ловеч

Треньор в ДЮШ на ФК “Спартак Варна”

 

Лиценз за треньор по футбол от БТШФ – UEFA B

 

Радомир Тодоров

Бивш съзтезател на ФК Спартак – Варна; Нефтохимик (Бургас); Нефчи (Баку)

Носител на купата на Азербайджан

от 2017 г – Треньор в ДФК “Шампиони” – набор 2009

 

Лиценз за треньор по футбол от БТШФ – UEFA C